FR

Wanneer monteren en hoe schroeven?

Wanneer het gebouw wind- en regendicht is. In ruimten met een relatieve luchtvochtigheid tot maximaal 80 à 85%. Hogere luchtvochtigheid geeft, voor zover deze van korte duur is, niet onmiddellijk problemen.

Gyproc-platen bij voorkeur schroeven tegen de plaatdragende regels. De afstand tussen de Gyproc-snelbouwschroeven bedraagt maximaal 250 mm. In geval van een dubbele beplating mag de schroefafstand voor de eerste beplating worden gebracht op 750 mm.

Houd een minimale afstand aan van 10 mm tussen de schroeven en de rand van de plaat (verhoog deze afstand tot 15 mm voor platen met ronde kanten). Bij gebruik van 4xABA-platen is het raadzaam om ter hoogte van de kopse kanten een afstand van 15 mm te laten tussen de schroef en de rand van de plaat. Schroef niet in de dubbele afschuining.

Wanneer voegen, met welke voegtechniek 
en welke voegband?

De platen slechts afvoegen wanneer er geen vormveranderingen als gevolg van vocht- of temperatuurwisselingen meer zijn te verwachten, m.a.w. de ideale atmosferische omstandigheden om voegwerken uit te voeren zijn deze die later in de lokalen zullen heersen. Hoe meer deze omstandigheden worden benaderd voor, tijdens en na de uitvoering van de werken, hoe minder spanningen er achteraf ontstaan.

Het ABA-voegsysteem is de meest betrouwbare afwerkingsmethode voor het voegen van Gyproc-platen.

Het gebruik van voegband en hoge kwaliteits Joint Filler en Joint Finisher is hierbij onontbeerlijk. Papieren Voegband P50 biedt een duidelijk hogere weerstand tegen scheurvorming. ProMix Premium of ProMix light geven slechts een minimale krimp en zorgen voor een glad en vlak resultaat.

Om ook de kopse kanten even kwalitatief af te werken, biedt Gyproc de afwerker een exclusief systeem aan: platen met afgeschuinde ABA-kanten aan de vier zijden: de Gyproc A 4xABA- en Gyproc Rf 4xABA-platen.

Terug