FR


PlaGyp D afgehangen plafonds PlaGyp-plafonds worden opgebouwd uit PlaGyp PC60/27-plafondprofielen. Met aangepaste ophangers en hulpstukken wordt snel een enkel of dubbel regelwerk uitgelijnd en afgehangen op de gewenste hoogte, met verlagingen van 30 mm tot 6 m. Met PlaGyp-plafonds biedt Gyproc u een oplossing voor grotere plafonds of voor plafonds met complexe vormgeving. PlaGyp is tevens geschikt als onderstructuur voor geperforeerde platen Gyptone en Rigitone en voor te bepleisteren Gyplat-plafonds.
Het PlaGyp-plafondsysteem laat toe om, met dezelfde onderdelen, te kiezen voor:

  • een enkel regelwerk PlaGyp S;
  • een dubbel profielenrooster PlaGyp D.

De keuze tussen een enkel regelwerk PlaGyp S of een profielenrooster PlaGyp D hangt vooral af van de gemakkelijkheid waarmee de plafondhangers aan de dragende bovenstructuur kunnen worden bevestigd.

PlaGyp D: Een PlaGyp D-onderstructuur laat toe het aantal ophang- en bevestigingspunten beduidend te verminderen: tegen een harde betonnen draagstructuur of bij een fikse verlaging van het plafond zal een PlaGyp D merkelijk sneller worden gemonteerd. De PlaGyp D-onderstructuur is tevens merkelijk stabieler.


Frame
Beplating PlaGyp D PlaGyp N
1 x Gygant

PlaGyp D/Gygant
PlaGyp D/Gygant A

1 x Gyproc A 12.5 mm

PlaGyp D/12,5
PlaGyp D/12,5 A

2 x Gyproc A 12.5 mm

PlaGyp D/2x12,5
PlaGyp D/2x12,5 A

2 x Gyproc Rf 12.5 mm

PlaGyp D Rf/2x12,5
PlaGyp D Rf/2x12,5 A

1 x Gyproc Rf 15 mm

PlaGyp D Rf/15

2 x Gyproc Rf 15 mm

PlaGyp D Rf/2x15

3 x Glasroc F 15 mm

PlaGyp N GF/3x15
Terug