FR
Ik ben van plan een Gyproc scheidingswand te plaatsen. Later worden er zware voorwerpen aan de wand bevestigd. Welk materiaal gebruik ik best om de wand te bouwen : hout of metaal ?

Zowel hout als Metal StudProfielen zijn geschikte materialen om een Gyproc Scheidingswand te bouwen. Metal Stud biedt de volgende voordelen : (1) vlotte montage van de wand (het is als het ware een kant-en-klaar systeem); (2) inbouw leidingen en isolatie gemakkelijk uit te voeren; (3) het biedt een betere akoestische isolatie (4) en brandveiligheid en (5) Metal Stud wanden hebben een betere vormvastheid.

Ten einde de Gyproc wand de ideale stijfheid en stabiliteit te geven zijn Metal Stud profielen van Gyproc uitgevoerd in 0.6 mm dik staal (let op de code Gyproc Metal Stud MSV50(verticaal profiel) en Gyproc Metal Stud MSH50(horizontaalprofiel). De voordelen bij het gebruik van een houten onderstruktuurligt voornamelijk in de gekendheid van het bouwmateriaal : iedereen iser vertrouwd mee en kan er makkelijk mee werken; bovendien is er een ruim assortiment lengtes en afmetingen zodat voor elke situatie een oplossing gevonden wordt.

Gebruik bij voorkeur Gyproc platen van 12.5 mm dikte(je kan de stijlen dan elke 60 cm plaatsen); bij 9.5 mm bedraagt destijlafstand 30 cm (uitzondering betegelen : ook bij 12.5 mm elke 30cm) Aan zowel een houten als een Metal Stud wand kunnen zware voorwerpen bevestigd worden, voor zover dit gebeurt volgens de regels van de kunst; meer hierover vind je op blz 41 van het Gyproc Doe-Boek
Terug