FR
Mijn muren bestaan uit Gyproc platen. Nu moet ik een chape aanleggen en ik zou graag weten of er een soort "band" of "tape" bestaat die ik gedeeltelijk op de vloer en gedeeltelijk onderaan de Gyproc platen kan kleven zodat ik vermijd dat er water in de gyprocplaten komt. Hoe ga ik tewerk hiemree ?

 

Het is inderdaad gebruikelijk een dergelijke "voegstrip" aan te brengen tussen chape en platen. Vooraleer je met de chape-werken begint, plaats je tegen de platen een plastic folie vanaf de vloer tot op ongeveer 50 cm hoogte; je laat de folie ook ongeveer 30 cm overlappen op de vloer. Dan plaats je de voegstrip (destrip komt tussen chape en plastic folie).

Dan kan je de chape-werken uitvoeren; de folie opde Gyproc-platen beschermt de platen tegen opspattend materiaal en vuilworden. Het gedeelte folie op de vloer zorgt ervoor dat er geen vochtvan de chape in de platen dringt tijdens het drogen van de chape.

Je wacht dan tot de aangebrachte chape goed droogis. Je kan nu de folie van de platen verwijderen en langs de vloerdoorsnijden.

Terug