FR
Ik woon in een rijwoning, daar stel ik vast dat de gezamelijke muren nogal dun zijn, zodat ik behoorlijk goed de geburen kan horen. Welke oplossing heeft Gyproc hier te bieden ?

Voor dergelijke situaties raden wij aan een Metal Stud voorzetwand te plaatsen.

Door het toepassen van een Metal Stud voorzetwand met een spouwbreedte van 50 mm ( MSH/MSV50-profielen) met 50 mm minerale wolvulling en een Gyproc A-plaat van 12.5 mm bekomt men een merkelijke verbetering van de akoestische isolatie.

Deze waarde kan U bovendien nog verbeteren door ipv één laag platen, twee lagen platen toe te passen. Het uiteindelijk bereikte resultaat hangt natuurlijk sterk af van de bestaande constructie.


In de praktijk bekomt men hierdoor een isolatieverbetering van 6 à 8 dB (A). Het geluid verplaatst zich immers niet alleen doorheen de muur, maar eveneens via lekken (buizen, scheuren, stopcontacten, enz.) en omloopgeluid (nabijheid van vensters, plafondconstructie).

Hoe de Metal Stud voorzetwand praktisch uit te voeren leest U in het Gyproc Doe-Boek van blz 9 tot blz 18. Het Doe-Boek kan U aanvragen via de Gyproc Website (in keuze-menu "Mijn Gratis Doe-Boek" aanklikken).Schema Gyproc Voorzetwand met Isolatie

Terug