FR
Ik wens mijn buitenmuren aan de binnenzijde te bekleden met Gyproc platen omdat er schimmel- en vochtplekken op voorkomen. Hoe ga ik best te werk ?

1 januari 1970

Mijn muren bestaan uit Gyproc platen. Nu moet ik een chape aanleggen en ik zou graag weten of er een soort "band" of "tape" bestaat die ik gedeeltelijk op de vloer en gedeeltelijk onderaan de Gyproc platen kan kleven zodat ik vermijd dat er water in de gyprocplaten komt. Hoe ga ik tewerk hiemree ?

1 januari 1970

Wanneer gebruik ik Gyproc platen van 9.5 mm dikte en wanneer platen van 12.5 mm dikte ?

1 januari 1970

Moet ik bij glasvezelbehang op Gyproc-platen ook eerst Behangprimer aanbrengen?

1 januari 1970

Op mijn zolder wil ik de (rechtopstaande muren) die palen aan de buren zo goed mogelijk akoestisch isoleren. Deze muren zijn echter oneffen en tot in de nok ongeveer 5 meter hoog. Hoe ga ik best te werk?

1 januari 1970

Wegens dunne scheidingsmuur tussen rijwoningen zou ik een Metal Stud voorzetwand willen plaatsen. Nu, allicht hoe dikker hoe meer geluidsisolerend, maar ook hoe duurder en hoe meer plaatsverslindend. Wat is de aanpak met de beste verhouding geluidsisolatiewinst/plaatsverlies?

1 januari 1970

Waar en wanneer wordt een dampscherm aangebracht?

1 januari 1970

Hoe kan ik beoordelen, vooraleer Gyproc platen te lijmen met L-Gips, of de bestaande muur poreus is of niet ?

1 januari 1970

Ik ben begonnen met de inrichting van mijn zolder. Vermits ik van nul moet beginnen stel ik me de vraag wat de juiste, beste en meest praktische methode is om te starten. Eerst chape leggen en dan de scheidingswanden en muurbekledingen in Gyproc aanbrengen of net andersom. Er moet op sommige plaatsen elektriciteit aangebracht worden in de Gyproc wand.

1 januari 1970

Ik woon in een appartement en ondervind hierbij geluidshinder van mijn buren in het appartement ernaast. Hoe kan ik de geluidshinder beperken door Gyproc plaat te gebruiken?

1 januari 1970

Ik ga op de muren in mijn garage Gyproc-platen kleven met L-Gips. Kan u mij vertellen hoe de dagkanten van de ramen afgewerkt moeten worden ?

1 januari 1970

Ik woon in een rijwoning, daar stel ik vast dat de gezamelijke muren nogal dun zijn, zodat ik behoorlijk goed de geburen kan horen. Welke oplossing heeft Gyproc hier te bieden ?

1 januari 1970

Hoe moet ik Gyproc platen aan een schoorsteen bevestigen ?

1 januari 1970

Terug