FR
Hoe komt het dat Metal Stud wanden van Gyproc akoestisch isolerend zijn ?

1 januari 1970

Wat is het verschil tussen luchtgeluid en contactgeluid en hoe kan ik beide tegengaan ?

1 januari 1970

Verschaft de akoestische isolatie van een Gyproc wand of zoldering tegelijk ook een betere thermische isolatie?

1 januari 1970

Om de geluidsisolatie te verbeteren, wens ik een voorzetwand met glaswol te plaatsen voor een gemeenschappelijke binnenmuur. Gebruik ik Metal Stud profielen of houten latten/balken? Welke andere voor-en nadelen zijn er verbonden aan beide systemen?

1 januari 1970

Ik woon in een appartement en ondervind hierbij geluidshinder van mijn buren in het appartement ernaast. Hoe kan ik de geluidshinder beperken door Gyproc platen te gebruiken?

1 januari 1970

Wat is het verschil (vooral mbt geluidsisolatie) bij het gebruik van Metal Stud profielen of houten latten/ balken ivm het plaatsen van voorzetwanden met rotswol bij een gemeenschappelijke binnenmuur ? welke andere voor- en/of nadelen bestaan er nog tussen Metal Stud en houten balken ?

1 januari 1970

Op het gelijkvloers willen we een toilet installeren; we gaan hiervoor een stuk van de keuken inpalmen. We willen deze nieuwe ruimte zeer goed akoestisch isoleren. Welke mogelijkheden bestaan er om een zo hoog mogelijke geluidsisolatie te bekomen met Gyproc platen.

1 januari 1970

Ik woon in een rijwoning, daar stel ik vast dat de gemeenschappelijke muren nogal dun zijn, zodat ik behoorlijk goed de geburen kan horen. Welke oplossing heeft Gyproc hier te bieden ?

1 januari 1970

Ik woon in een appartement en ondervind hierbij geluidshinder van mijn buren in het appartement ernaast. Hoe kan ik de geluidshinder beperken door Gyproc plaat te gebruiken?

1 januari 1970

Wegens dunne scheidingsmuur tussen rijwoningen zou ik een metal-stud voorzetwand willen plaatsen. Nu, allicht hoe dikker hoe meer geluidsisolerend, maar ook hoe duurder en hoe meer plaatsverslindend. Wat is de aanpak met de beste verhouding geluidsisolatiewinst/plaatsverlies?

1 januari 1970

Op mijn zolder wil ik de (rechtopstaande muren) die palen aan die van de buren zo goed mogelijk akoestisch isoleren. Deze muren zijn echter oneffen en tot in de nok ongeveer 5 meter hoog. Hoe ga ik best te werk?

1 januari 1970

Ik ondervind veel geluidshinder vanop de verdieping van mijn woning: het verschuiven van stoelen, hakken op de vloer, enz. Kan ik dit verminderen met een Gyproc plafond?

1 januari 1970

Als ik een Gyproc wand of plafond isoleer tegen geluid levert dit dan ook extra warmte-isolatie op ?

1 januari 1970

Hoe kunnen we zoveel mogelijk vermijden dat geluid vanuit het salon naar de bovenliggende slaapkamer gaat? Momenteel zijn de plafonds uitgebroken en liggen er dus enkel de houten balken waarop de vloerplaten moeten komen.

1 januari 1970

Terug