FR
Benaming Plamuur en Plamuur Mix Plamuur en Plamuur MixPlamuur en Plamuur Mix toepassing
Omschrijving Poeder of gebruiksklare pasta voor het egaliseren van oppervlakken
Toepassing Poeder of gebruiksklare pasta voor het egaliseren en gladmaken van oneffen ondergronden vooraleer te schilderen (of te behangen); het product is enkel geschikt voor binnengebruik
Ondergrond De ondergrond moet schoon en in goede staat zijn en vrij van olie en stof; afbladderende verf verwijderen en oude verflagen reinigen.
Gyproc platen en pleisterwerk voorbehandelen met Gyproc Voorstrijkmiddel; beton eerst gladschuren en voorbehandelen met Betongrip easy.
Te grote oneffenheden vooraf bijwerken met Gyproc Vulmiddel. geschikte ondergronden zijn Gyproc-plaat, pleisterwerk, beton, oud-schilderwerk, cement-bezetting.
Aanmaken Plamuur Mix is een gebruiksklaar product;

Plamuur-poeder langzaam in een kommetje met zuiver water strooien, het water even laten indringen en dan mengen; dan het mengsel 15 minuten laten rusten vooraleer het aan te brengen.
Verwerking Het product in een dunne laag van maximaal 2 mm aanbrengen met een breed plamuurmes of pleisterspaan; goed laten drogen vooraleer te ontbramen en bij te schuren.
Na het schuren het gipsstof goed verwijderen.
Na ca 24u droogtijd kan worden behangen, geschilderd of glasweefselbehang aangebracht worden.
Gereedschap onmiddellijk reinigen na gebruik van het product. Raadpleeg het Gyproc Doe-Boek voor verdere toepassings- en verwerkingsvoorschriften.
Bij gebruik van satijnverf het met Gyproc Plamuur afgewerkte oppervlak voorbehandelen met Gyproc Voorstrijkmiddel. Raadpleeg het Gyproc Doe-Boek.
Productvorm Plamuur : Wit poeder dat met water vermengd wordt tot een gebruiksklare specie
Plamuur Mix : gebruiksklare pasta
Verpakking Plamuur : 5 kg, in papieren zak
Plamuur Mix 1,5 kg of 5 kg in plastic emmer
Verwerkingstijd Plamuur : 10 uur
Plamuur Mix : onbeperkt (kant-en-klaar product)
Droogtijd Plamuur : ca 24 u
Plamuur Mix : ca 24 u
Mengverhouding Plamuur : 0,45 liter water voor 1 kg poeder
PlamuurMix : kant-en-klara pasta
Terug